Fototest

Zobrazených 1-2 z celkově 2 záznamů.
  • fototest provádíme na základě doporučení praktického lékaře dítěte
  • objednání na tel 461 619 092
  • optimální věk dítěte 8-12 měsíců
  • nafocení trvá 5-10 min
  • po zpracování je pozitivní výsledek zaslán poštou, či emailem

Důležité informace

Preventivní oční fototest může upozornit na eventuální příznaky větších funkčních vad vidění (Brýlová vada s možností rozvoje tupozrakosti, větší šilhavost) nebo na některé známky hrubšího organického onemocnění oka (šedý zákal nebo jiná překážka před sítnicí). Senzitivita testu je 71-86 % (četnost pozitivních výsledků testu u nemocných) a specificita testu je 81-90 % (četnost negativních výsledků testu u zdravých). Preventivní oční fototest kojenců nenahrazuje standardní oční vyšetření, nemůže postihnout všechna oční onemocnění a nevylučuje rozvoj testovaných onemocnění později. Proto v případě, že zpozorujete jakékoliv nové příznaky očního onemocnění u Vašeho dítěte, vyhledejte radu dětského lékaře nebo oftalmologa.

 

Doplňující informace

Odhaduje se, že 5-7 % dětské populace je postiženo vážnějšími zrakovými vadami. Jde přibližně o jedno dítě z patnácti narozených. Převážná část těchto vad je léčitelná za předpokladu, že jsou včas rozpoznány. Včasné zjištění některých očních vad dává dobrý výhled na úspěšnou léčbu. Podstatou je, že tyto vady, zůstávají-li neodstraněny, narušují nezbytné podmínky pro správné dozrávání zrakového systému. Dětský mozek je velmi přizpůsobivý (plastický), rychle se adaptuje na tyto změněné podmínky. Vynucená odchylka od normálního dozrávání rychle nabývá charakter trvalého následku. Při pozdním odstranění prvotní příčiny již nemusí dojít k plné nápravě tohoto následku.

Přizpůsobivost dozrávajícího dětského mozku, za normálních okolností velmi prospěšná, může mírné a středně těžké poruchy maskovat natolik, že rodiče nepozorují žádné varovné příznaky a dochází k prodlení v zahájení léčby. Preventivní oční testy nabízejí vyšší šanci na zachycení některých očních postižení již v raném věku před rozvojem klinických příznaků.

Pro případné další dotazy volejte na tel. 461 619 092.


 

autoškola Litomyšl, autoškola Polička penzion Brno

Copyright © 2024 by Binocular, Vytvořil: Matyáš Hájek - wwworks.cz a Petr Bartoň